Onze geschiedenis

Orijen is niet zomaar een merk hondenvoeding. Orijen heeft een verhaal. Een rijke historie. Vanuit de agragische omgeving in Alberta, Canada zette oprichter Richard Muhlenfeld een revolutionaire stap: voeding maken zoals de natuur het bedoeld heeft.  We vertrellen je graag meer waar onze drive om de beste honden- en kattenvoeding van de wereld te maken.

Reinhard Muhlenfeld startte in 1979 met het maken van hondenvoeding in zijn kleine, maar bloeiende fabriek in de agrarische omgeving van Barrhead, Alberta. Met tweedehands machines en een simpele verpakkingsafdeling maakte hij vanuit Champion Petfoods zijn eerste hondenvoer dat werd verkocht aan lokale landbouw- en veeteelt eigenaren.

1985: de start in Alberta


Na enkele jaren, waarin Reinhard leerde van successen én mislukkingen, was het tijd om een nieuw merk te creëren: Acana. Een merk dat is vernoemd naar zijn huis in Alberta, Canada en vanuit zijn geloof om de lokale economie te ondersteunen door gebruik te maken van ingrediënten uit de regio. In die tijd wisten we het nog niet, maar dit was de eerste stap naar het maken van speciale dierenvoeding.

Eerste keuken


In 1990 gaf Reinhard opdracht om de NorthStar keuken van Champion in de nabijgelegen stad Morinville, Alberta te bouwen. Een bewust keuze om ons vanaf toen volledig te richten op voeding voor huisdieren. Onze eerste keuken was daarom een omslagpunt voor onze bedrijfsgeschiedenis. We werden een serieuze speler in de branche.

Een kleine hond die de branche veranderde 


Reinhards zoon, Peter en zijn vrouw Yona hadden een geliefde teckel, Lucky. Ze wilde alleen het beste voor hem en hem voeding te geven die bij hem paste, ongeacht de kosten. De wens om het perfecte dieet voor Lucky te creëren, leidde in 2005 tot de ontwikkeling van het Biologically Appropriate-principe en tot het merk Orijen. Dit nieuwe principe daagde en veranderde de hele diervoedingsindustrie.

Lees meer over Biologically Appropriate™ voeding

Freeze-Dried snacks

In 2011 werd Champion Petfoods eigenaar van de grootste faciliteit om gevriesdroogde voeding en snacks te maken in Oakville, Canada. De voeding is alleen beschikbaar in Amerika. Gevriesdroogde snacks voor huisdieren wordt als de gouden standaard gezien en zijn ook beschikbaar in de Benelux!

De beste voeding voor hun eigen geliefde hond Lucky.

Gebrand op innovatie


In 2016 openden we een nieuwe keuken in Kentucky: DogStar keuken, genoemd naar de helderste ster aan de hemel. De keuken is zo gemaakt dat we onze filosofie op dierenvoeding en het gebruik van verse, regionale ingrediënten het beste kunnen doorvoeren. Niet voor niets hebben we verschillende prijzen gewonnen voor onze keuken.

De koeler is half zo groot als een voetbalveld en voorzien van een zeer gespecialiseerde kookuitrusting. De DogStar keuken een stralende baken van inspiratie: een weerspiegeling van onze toewijding om overal dierenliefhebbers een vertrouwd merk.

Continu verbeteren


Ons onderzoeks- en innovatiecentrum is in 2016 geopend, gericht op het verbeteren van onze bekroonde voedingen. Ons R&I-centrum is uitgerust met de nieuwste technologie en fungeert als een gids voor vooruitgang in onze branche. Het versterkt onze toewijding aan ons BAFRINO-mandaat onder de bekwame en precieze zorg van onze hooggekwalificeerde wetenschappers
en voedingsdeskundigen, die onze toewijding aan constante innovatie delen.

2020: een nieuwe keuken!


De poolster (North Star) staat er om bekend dat hij bijna niet beweegt terwijl de hele noordelijke hemel om hem heen draait. Het is een ster die leiding geeft en de weg wijst: het symbool voor onze Canadese keuken. Met onze nieuwe NorthStar keuken kunnen we de groeiende, wereldwijde vraag naar onze voedingen aan. In deze keuken kunnen we voeding maken met dierlijke ingrediënten tot 90%. Drie decennia van toewijding, hard werken en doorzettingsvermogen hebben ons ertoe gebracht de keuken van de beste voeding voor huisdieren ter wereld terug te brengen naar zijn agrarische roots in Alberta.