FAQ

We begrijpen dat je vragen kunt hebben over onze producten. We hebben de meest gestelde vragen op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Overname van orijen

Waarom wordt Champion Petfoods onderdeel van Mars Petcare?

Champion Petfoods onderscheidt zich in de dierenvoedingsindustrie door sterke high premium merken met de beste ingrediënten, moderne keukens en verkooppunten in meer dan 90 landen. Mars Petcare gelooft dat deze sterke punten een aanvulling zijn op hun activiteiten. Mars Petcare is namelijk net als Champion Petfoods gepassioneerd over de gezondheid en voeding van huisdieren en brengt ook een grote deskundigheid over huisdieren mee. Mars doet al meer dan 50 jaar onderzoek naar de gezondheid van huisdieren en deelt doorbraken op gebieden als preventieve gezondheid. We hebben de bedoeling om de allerbeste voeding met de hoogwaardigste ingrediënten voor jouw huisdier(en) te blijven bereiden.

Wanneer wordt Champion Petfoods ‘officieel’ onderdeel van Mars Petcare?

Champion Petfoods blijft zelfstandig werken tot de deal rond is. Dit zal ergens in tot 2023 plaatsvinden.

Wat gebeurt er met de kwaliteit van de ingrediënten?

Een van de redenen waarom Mars Petcare Champion Petfoods overneemt is vanwege onze geliefde recepten en bereidingswijze. Onze honden- en kattenvoeding is onze kracht en de voeding blijven we bereiden in onze unieke keukens met dezelfde ingrediënten.

Blijft ORIJEN beschikbaar bij het verkoopppunt in de buurt?

Uiteraard is het aan het verkooppunt bij jou in de buurt om hierin een keuze te maken. Lokale verkooppunten zijn altijd belangrijk geweest voor Champion Petfoods en dit zal niet veranderen.

onze voeding

Hoe stap ik over op Orijen?

De eerste keer dat je jouw hond of kat overzet op ORIJEN, raden we je aan een recept te kiezen met een vleessoort die past bij het voer dat je op dat moment geeft. Dit zorgt voor de gemakkelijkste overgang en minimaliseert ook het risico op maag- en darmklachten. Als je hond bijvoorbeeld momenteel voer krijgt op basis van gevogelte, kun je het ORIJEN Original-recept proberen. Begin met het mengen van 25 procent nieuw voer met 75 procent oud voer. Verhoog het nieuwe voer geleidelijk gedurende 10-14 dagen totdat je 100 procent nieuw voer krijgt. Meer tips lees je hier: www.orijen.nl/overstappen-op-orijen-voeding/

Hoe groot zijn de brokjes van ORIJEN?

De grootte van de brokjes verschilt per recept. Bekijk de productpagina om te zien hoe groot het brokje is.

Wat is een rotatiedieet?

Eet jij elke dag hetzelfde? Nee toch? Je hond wil ook graag afwisseling in zijn dieet. Dit vindt jouw viervoeter lekker, leuk en het is gezond! Het rotatiedieet houdt in dat je regelmatig wisselt met verschillende varianten hondenvoeding van hetzelfde merk. De variatie zorgt ervoor dat je hond enthousiast blijft over de voeding. Lees hier onze tips over starten met het rotatiedieet: www.orijen.nl/rotatiedieet

Met welke variant kan ik het beste overstappen?

Kies een recept dat aansluit bij de huidige voer. Geef je bijvoorbeeld nu iets met veel gevogelte? Dan zou je ORIJEN Original kunnen proberen. Bekijk een overzicht van onze hondenvoeding of kattenvoeding om alle soorten met elkaar te vergelijken.

Hoe vaak en hoeveel moet ik voeren?

Ieder huisdier is uniek en met ieder levensfase kan het eetpatroon aangepast worden. Blijf daarom altijd de conditie van je lieve viervoeter in de gaten houden. Voor de meeste huisdieren raden wij aan om twee keer per dag te voeren. Verdeel eenvoudig de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking over twee maaltijden. Zorg ervoor dat er ongeveer 8 tot 12 uur zit tussen de twee maaltijden. Als de aanbevolen hoeveelheid bijvoorbeeld 160 gram per dag is, raden we aan om 's ochtends 80 gram en 's avonds 80 gram te voeren. Je kent je eigen huisdier het beste en zal door de tijd leren wat de ideale dagelijkse hoeveelheid is. Pas het dieet hierop aan. Bovendien kan de hoeveelheid in de loop van de tijd veranderen als je hond of kat ouder wordt of je viervoeter minder actief is dan eerst. Houd er altijd rekening mee dat een slanke hond of kat een gezond huisdier is. Veel honden en katten hebben een grote eetlust en eten alles wat je ze voedt. Omdat onze voeding en snacks verrukkelijk zijn, moet je oppassen dat je niet te veel voert. Je huisdier kan hierdoor last krijgen van overgewicht of dunne ontlasting.

Wordt de voeding van ORIJEN aangevuld met aminozuren, viataminen en mineralen?

De voeding van ORIJEN is samengesteld volgens ons WholePrey principe. Dit is een combinatie van spiervlees, organen en eetbaar botten. Door dit alles in de juiste verhouding te gebruiken, voorkomen we dat we onnodig veel synthetische ingrediënten moeten toevoegen. Orgaanvlees is een geconcentreerde, natuurlijke bron van vrijwel elke voedingsstof die jouw hond of kat nodig heeft om fijn te leven, inclusief alle essentiële vitamines, mineralen, gezonde vetten en essentiële aminozuren. Orgaanvlees zoals nieren, lever en pens zit boordevol mineralen zoals ijzer, koper, magnesium en jodium en levert belangrijke in vet oplosbare vitamines A, D, E en K. Daarom vind je in de meeste recepten aminozuren of mineralen terug bij de bestanddelen, maar niet op de ingrediëntenlijst.

Vers, rauw of gedroogd? Wat zijn de verschillen?

Vers: de ingredienten worden alleen gekoeld. Rauw: net zoals onze verse ingrediënten, maar in dit geval snel ingevroren. Gedroogd: het water wordt uit ingrediënten als vlees, botten en kraakbeen gehaald door een zorgvuldig kookproces.

Hoe kan ik de voeding het beste bewaren?

Eenmaal geopend, kun je de droogvoeding van ORIJEN het beste veilig in de verpakking bewaren. Eventueel kun je ook een luchtdichte bewaarton gebruiken en de verpakking met voeding in de ton plaatsen. Doe de voeding nooit los in de ton, zonder de originele verpakking. Vergeet ook niet om de bewaarton regelmatig te wassen, zodat er geen restjes achterblijven. Denk er ook altijd aan om het lotnummer te bewaren tot de verpakking helemaal leeg is. Verder adviseren we de brokjes te bewaren op een koele, droge plaats op kamertemperatuur.

Zijn er proefverpakkingen beschikbaar?

Er zijn geen proefverpakkingen beschikbaar van ORIJEN. We raden je aan om de kleinste verpakking te kopen. Het kan zijn dat je hond of kat even moeten wennen aan nieuwe voeding. Neem daarom ook een aantal weken om het echt goed te proberen.

Hoe lang kan ik de voeding bewaren?

Elk product is in een luchtdichte verpakking gegarandeerd tot de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat. De houdbaarheidsdatum (BB) staat op de achterkant van de zak bovenaan de verpakking, samen met het lotnummer en productie-informatie. We adviseren je na opening de verpakking binnen 6 weken op te voeren. Na 6 weken neemt de smaak en de voedingswaarde langzaam af.

Waar komen de ingrediënten vandaan?

De beste recepten ter wereld komen van de beste ingrediënten ter wereld. Daarom werken we al tientallen jaren samen met boeren en visserijen die we vertrouwen. Elk ingrediënt dat we kiezen is geselecteerd op zijn voedingswaarde, verteerbaarheid en superieure smaak. De keukens van ORIJEN bevinden zich in het hart van de dynamische, agrarische gemeenschap, waar vruchtbare grond, glooiende graslanden en boerderijen ons toegang bieden tot veel van de verse ingrediënten die we gebruiken. Ontdek meer over onze ingrediënten: www.orijen.nl/over-ons/ba

Is Orijen voeding geschikt voor mijn huisdier met overgewicht?

Ja! De voeding van ORIJEN is zo samengesteld dat meer energie wordt geleverd uit eiwitten en minder energie uit koolhydraten. Als er teveel koolhydraten in voer zit, wat vaak komt door te veel granen, aardappelen etc., worden ze gemakkelijk omgezet in lichaamsvet. Eiwit levert dezelfde hoeveelheid energie als koolhydraten, maar heeft een heel ander effect op het lichaam. In tegenstelling tot koolhydraten is eiwit essentieel voor het leven en is het een biologisch geschikte energiebron. Voor huisdieren met overgewicht raden we aan om onze ORIJEN Fit & Trim te proberen. Deze lijn is zowel beschikbaar voor honden als katten.

Nog vragen?

Heb je geen antwoord op je vraag kunnen vinden op onze website? Neem contact met ons op via orijen.com