Onze filosofie

Onze missie staat voorop in alles wat we doen: de allerbeste voeding voor jouw hond of kat zoals de natuur het bedoeld heeft. Wij geloven dat honden en katten dezelfde voedingsbehoefte hebben als hun voorouders. Rijk aan dierlijke, voedzame eiwitten. Dit kan alleen door de beste, natuurlijke ingrediënten te gebruiken en zonder allerlei toevoegingen. Dierenliefhebbers over de hele wereld vertrouwen op de bekroonde voeding van ORIJEN. Voor een blije, gezonde en sterke kat of hond. 

 

 

Voeding die past bij de biologie en anatomie van jouw hond of kat: dit noemen wij Biologically Appropriate™. Hoe we dit doen? We bootsen de hoeveelheid, versheid en variëteit na van het natuurlijke dieet van jouw hond of kat.

De grijze wolf, Canis Lupus, is de voorouder en het naaste familielid van alle honden met voor 97% hetzelfde DNA. De Afrikaanse wilde kat, Felis Silvestris Lybia, is de naaste familie van huiskatten. Ondanks eeuwen fokken is de spijsvertering en de anatomische bouw van honden en katten precies hetzelfde als die van hun wilde voorgangers. Het zal daarom niemand verbazen dat dit ook voor hun voedingsbehoeften geldt.

Onze voeding

  • Wordt bereid met (vers of rauw) spiervlees, orgaanvlees en eetbaar bot, in grote hoeveelheden, brede diversiteit en in de juist verhoudingen.
  • Wordt aangevuld met groenten, fruit en kruiden.
  • Is vrij van ongeschikte ingrediënten zoals granen, mais, rijst en aardappel.
  • Is vrij van geur-, kleur-, smaakstoffen, hormonen, antibiotica, synthetische conserveringsmiddelen.
  • Wordt beperkt in het aantal synthetische toevoegingsmiddelen.

Bekijk onze hondenvoeding  Bekijk onze kattenvoeding

Verse regionale ingrediënten

Goede voeding betekent dat je gebruik moet maken van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. De verse, regionale ingrediënten in ORIJEN zijn onovertroffen en bevatten voedingsstoffen in de meest verse, natuurlijke en voedzame vorm.

Onze bekroonde keukens staan in het midden van de vruchtbare landbouwgronden en ranchgebieden in Alberta, Canada. Ze vormen een inspiratie voor onze voeding en leveren ingrediënten van wereldklasse, die afkomstig zijn van boeren waarmee wij direct samenwerken.

De dieren worden op een verantwoorde wijze gefokt, op een ranch gehouden of in het wild gevangen door mensen die wij goed kennen en vertrouwen, en worden dagelijks bij onze keukens afgeleverd. Het verse vlees is zelfs geschikt voor menslijke consumptie en komt vers vanaf de boerderij aan in onze keuken, waar het binnen 2 dagen in ORIJEN voeding wordt verwerkt.

Voor iedere hond of kat is er wel een passend recept te vinden. Vul onze voedingswijzer in en ontdekte de voeding die aansluiten bij de behoeften van jouw huisdier.

Naar de voedingswijzer

Terug naar de oorsprong.
De bron, het begin.

Alles wordt bereid in eigen beheer. Alleen zo kunnen we de kwaliteit van onze hondenvoeding en kattenvoeding garanderen. De bekroonde Canadese Northstar keukens beschikken over de beste technologie voor het verwerken van vers vlees. Hierdoor kan er meer vers vlees in de voeding worden toegevoegd dan bij andere merken honden- en kattenvoer.

Overal vertrouwd

Als dierenliefhebber moet je de voeding voor je hond of kat kunnen vertrouwen. Van voedselontwikkeling tot inkoop van ingrediënten: we verzorgen alles zelf om de voedselveiligheid te garanderen. Onze keukens voldoen aan de strengste normen ter wereld, waaronder die van de Canadese overheid en de Europese unie.

De meeste merken van ‘speciaal’ voer zijn eigendom van marketingbedrijven die de productie uitbesteden. Ze hebben vaak geen eigen fabrieken, kopen hun ingrediënten niet zelf in en hebben geen afdeling voor onderzoek of receptontwikkeling. Bij ORIJEN maken we geen voeding voor andere merken en we staan niet toe dat iemand anders onze voeding bereidt. Dit is voor ons de enige manier.

ONDERZOEK EN INNOVATIE

Ons hoogontwikkelde, plaatselijke onderzoeks- en innovatiecentrum stelt hogere normen dan wettelijk bepaald voor controle van de voedingseigenschappen van onze ingrediënten en voeding. En we werken dagelijks aan het verder verbeteren van onze voeding.

Zo werken we aan de ontwikkeling van technologieën voor vleesbereiding bij lage temperaturen waarmee een groter aandeel vlees in onze voeding kan worden opgenomen. Met ultramoderne technieken behouden we de volledig natuurlijke smaak van het spier- en orgaanvlees, dat in de ORIJEN voeding wordt verwerkt, zodat honden en katten hun eten net zo lekker vinden als wij.