Weet jij wat je jouw hond voedt?

 

Iedereen wil zijn hond zo goed mogelijk verzorgen en voeden. Maar weet jij wat jouw hond dagelijks binnenkrijgt? Een groot gedeelte van de mensen hebben geen idee of weten niet hoe ze de ingrediëntenlijst moeten lezen. Daarom dagen wij jou uit om de ingrediëntenlijst van jouw hondenbrokken te checken!

De beste hondenvoeding bevat:

  • Veel vers of rauw vlees
  • Diverse dierlijke eiwitsoorten
  • Geen granen
  • Hoogwaardige ingrediënten
  • Geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen

Check de ingrediëntenlijst

De ingrediëntenlijst van hondenvoeding wordt gesorteerd op hoeveelheid. Als het eerste ingrediënt bijvoorbeeld een graansoort is, dan weet je dat dit het hoofdingrediënt is. Honden zijn carnivoren en hebben daarom behoefte aan voeding rijk aan vlees en vis. Bij ORIJEN zijn de eerste 5 ingrediënten vlees of vis. Veel andere merken noemen vlees/vis alleen als eerste ingrediënt. Hoe zit dat bij jouw hondenbrokken?

85%

Vlees of vis

100%

Graanvrij

100%

Natuurlijk

Waarom veel vlees en geen granen?

Honden en katten hebben koolhydraten biologisch gezien helemaal niet nodig. Toch realiseren dierenliefhebbers zich maar zelden dat voer van veel andere merken voor meer dan 50% uit koolhydraten bestaan. Erger nog: traditioneel voer bevat ‘snelle’ koolhydraten zoals rijst, mais en aardappel die snel geabsorbeerd worden, en een hoge bloedsuikerspiegel en vetophoping veroorzaken.


Ontdek het natuurlijke dieet

 

Hoe zit het met ORIJEN?

Maar hoe zit het nu met de ingrediëntenlijst van ORIJEN? Bij ORIJEN zijn de eerste 5 ingrediënten altijd vlees of vis. De hondenvoeding en kattenvoeding van ORIJEN is volledig afgestemd op de gezondheids- en voedingsbehoefte van jouw huisdier en voldoet aan alle punten van goede voeding. Kies voor een vitale, energierijke, sterke hond en geef hem een uitgebalanceerd menu.

 

ORIJEN natuurlijke hondenvoeding en kattenvoeding

 

Ontdek welk recept bij jouw huisdier past

Overstappen naar ORIJEN

Wil je na het checken van de ingrediëntenlijst overstappen naar ORIJEN? Super! Het overstappen van je huidige voeding naar nieuwe voeding is niet moeilijk, maar het is belangrijk dat je niet te snel verandert van dieet. De beste manier om jouw hond of kat te laten wennen aan nieuwe voeding is om dit op de volgende manier aan te pakken:

  • Stap geleidelijk over. Voeg de eerste dag slechts een klein deel (25%) van de nieuwe voeding toe en vul de rest aan met het oude voer.
  • Verhoog het percentage nieuwe voeding hierna elke dag in kleine stapjes. Zo voorkom je maag- en darmklachten.
  • Na ongeveer één week is je hond of kat volledig overgestapt en geniet hij/zij van de onweerstaanbare brokken van Orijen.
  • Is het kwaliteitsverschil erg groot? Neem dan langer de tijd om je huisdier te laten wennen. 

Bekijk onze verkooppunten