Geef'm variatie
Ontdek het rotatiedieet

 

Eet jij elke dag hetzelfde? Nee toch? Je hond wil ook graag afwisseling in zijn dieet. Dit vindt jouw viervoeter lekker, leuk en het is gezond! Ontdek daarom het rotatiedieet van ORIJEN. 

Het rotatiedieet houdt in dat je regelmatig wisselt met verschillende varianten hondenvoeding van hetzelfde merk. De variatie zorgt ervoor dat je hond enthousiast blijft over de voeding. En het biedt vele voordelen voor de gezondheid van je hond! Zo vermindert het de kans op voedselallergieën, draagt het bij aan een gezond spijsverteringskanaal en krijgt je hond een rijke mix van voedingsstoffen binnen.

Lees verder

Voed je hond zijn natuur


Eerst nog even dit: wij geloven dat honden dezelfde voedingsbehoefte hebben als hun voorouders. Dit is een dieet rijk aan dierlijke en voedzame eiwitten. Daarom gebruiken we alleen de beste, natuurlijke ingrediënten in de recepten van ORIJEN. Onze hondenvoeding wordt bereid met vers of rauw spiervlees, orgaanvlees en eetbaar bot, aangevuld met de lekkerste groenten, fruit en kruiden. Voor een blije, gezonde en sterke hond.
 Scroll verder om alles te leren over het rotatiedieet.

85%

Vlees of vis

100%

Graanvrij

100%

Natuurlijk

Vermindert de kans op voedselintoleranties

Voedselintoleranties bij honden kunnen ontstaan door het voor lange tijd eten van dezelfde eiwitbron(nen). Na verloop van tijd kan je hond te maken krijgen met bijwerkingen, zoals: een jeukende huid, darmklachten of maagklachten. Door regelmatig te rouleren met diverse smaken, versterkt het immuunsysteem van jouw hond en vermindert de kans op het ontwikkelen van intoleranties.

 

Gezonder spijsverteringskanaal

Het rotatiedieet kan ook bijdragen aan een gezond spijsverteringskanaal. Door constant dezelfde eiwitbronnen te voeden, zal het aantal verschillende soorten nuttige bacteriën in het spijsverteringskanaal van jouw hond beperkt blijven. Door regelmatig te variëren wordt het spijsverteringskanaal van jouw viervoeter sterker. Dit leidt tot minder darm- en maagklachten.

 

Juiste mix van voedingsstoffen

Het rotatiedieet helpt om een goede mix binnen te krijgen van de diverse voedingsstoffen.
Door te variëren met diverse vleessoorten krijgt je hond alle belangrijke vitamines, mineralen en aminozuren binnen. Dit komt omdat elke vleessoort andere aminozuren bevat.

 

Hoe te beginnen met roterende voeding?

Hoe begin je met het rotatiedieet? Allereerst is natuurlijk elke hond uniek en raden we je aan je hond goed in te gaten te houden als je wisselt van voeding. We geven je een aantal tips:

  • Voer je al ORIJEN? Super! Dan kun je gemakkelijk wisselen tussen de verschillende soorten voeding.
  • Voer je een ander merk brokken? Let dan even op. Er kan namelijk een groot verschil zitten in de kwaliteit waardoor je hond extra moet wennen. Je leest hier meer over overstappen naar ORIJEN.
  • Als je hond volledig gewend is aan de rijk gevulde brokken van ORIJEN kun je ervoor kiezen om per maaltijd te wisselen, per zak of per maand.
  • De eerste dag dat je de nieuwe smaak wilt geven, raden we je aan dit te mengen met 50% van de oude smaak. De tweede dag is mengen niet meer nodig.
  • Je kunt stoppen met de nieuwe smaak als je merkt dat je hond er minder trek in heeft of als de zak op is.

ORIJEN rotatiedieet

 

 

 

Vragen? Neem contact op

Als je vragen hebt over onze voeding, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder om de juiste voeding voor jouw hond of kat te kiezen! Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op. Volg ons ook op social media voor meer informatie over onze voedingen en leuke acties.

 

{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_11") }}
{{ errors.first("field_12") }}
{{ errors.first("privacy") }}