Natuurlijke hondenvoeding

Natuurlijke hondenvoeding is de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit aan het winnen. Hondeneigenaren willen steeds liever dat hun huisdieren de meest gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit vinden wij mooi om te zien. Bij Orijen werken we hier al jaren aan. Onze missie “voeding zoals de natuur het bedoeld heeft” staat hierbij centraal.

Maar hoe zorgen wij voor het meest natuurlijke dieet voor jouw hond? De natuurlijke voeding die wij bereiden is volledig afgestemd op de behoeftes van jouw hond. Het eeuwenlang tam maken van honden en het fokken, heeft niks veranderd aan de anatomische bouw en de spijsvertering van honden. Dit betekent dat het meest optimale eetpatroon voor honden rijk is aan vlees!

De Voordelen van natuurlijke hondenvoeding van Orijen

Honden zijn van nature carnivoren. Ze joegen op hun prooien en aten hun vlees om de benodigde energiebehoefte binnen te krijgen. Onze voeding is gebaseerd op dit voedingspatroon. We bootsen de hoeveelheid, versheid en variëteit na van dit natuurlijke eetpatroon van jouw hond.

De 5 pijlers van onze natuurlijke hondenvoeding:

  • Rijk aan vlees en dierlijke eiwitten
  • Meer vers vlees dan elk ander voer
  • Een grote variatie van verse soorten vlees
  • Wholeprey verhoudingen
  • Beperkt aandeel koolhydraten met een lage glycemische waarde

Wat houden de Wholeprey verhoudingen in?

Wij houden in onze natuurlijke hondenvoeding met alles rekening. Een groot deel van de mensen denkt dat vleeseters, zoals honden geen vitaminen of mineralen nodig hebben. Dit is echter wel het geval. Deze dieren zijn gewend om na het jagen zoveel mogelijk van het dier op te peuzelen. De combinatie van orgaanvlees, eetbaar bod en vers vlees zorgt ervoor dat de hond voldoende mineralen en vitaminen binnen krijgt. Zo zorgt spiervlees onder andere voor voldoende eiwit, vet, koper, ijzer en vitamine a, b, d en k. Orgaanvlees voorziet je hond van essentiële vitaminen en mineralen en de gedeeltes eetbaar bot zijn rijk aan kalium, calcium en magnesium.

Hoe verander ik van hondenvoer?

Overtuigd van de kwaliteit van de natuurlijke hondenvoeding van Orijen? Dan is het tijd om over te stappen. Bij veel honden is een plotselinge overstap van voer niet ideaal. Zo kunnen ze te maken krijgen met stress, spijsverteringsproblemen en ziekten. Wij raden daarom aan om het hondenvoer stapsgewijs te veranderen.

Stap 1: Eerste 2 dagen

De eerste dagen meng je het nieuwe voer met het oude voer. Op dag 1 en 2 gebruik je hier 25% van het nieuwe hondenvoeding voor. Honden krijgen hierdoor de kans om rustig te wennen aan het voer, zonder problemen te krijgen.

Stap 2: Dag 3 en 4

Je hond is na de eerste twee dagen gewend aan het nieuwe eetpatroon, daarom is het in de tweede stap mogelijk om een groter percentage van het nieuwe voer te gebruiken. Nu is het mogelijk om 50% van de nieuwe natuurlijke hondenvoeding te mengen met het oude voer. Mocht je jouw hond toch liever in kleinere stappen laten wennen, dan kan je er uiteraard ook voor kiezen om dit stappenplan te verlengen en bij elke stap een kleiner percentage te hanteren.

Stap 3: Dag 5 & 6

In deze fase is de hond bijna helemaal gewend aan het voer en hoeft je dier slechts 25% van het oude voer te eten. De overige 75% bestaat volledig uit het nieuwe voer. In deze fase merk je misschien zelfs al dat je hond meer energie krijgt en zijn vacht gaat glanzen.

Stap 4: Laatste fase

Na deze stappen is je hond helemaal gewend aan zijn nieuwe natuurlijke voeding en eetpatroon. Je hoeft het voer niet meer te mengen met het oude voer.