Hondenbrokken met veel vlees: waarom dat goed is voor je hond!

Hondenvoeding met een hoog vleesgehalte wordt populairder bij de hondenbaasjes. Veel hondeneigenaren hechten namelijk steeds meer waarde aan de gezondheid en welzijn van hun hond. En de voeding is een goede eerste stap om jouw trouwe viervoeter gezonder te maken. Wij geloven erin dat honden voeding moeten krijgen, zoals de natuur het bedoeld heeft. Dus rijk aan dierlijke, voedzame eiwitten! En in deze blog laten we je graag zien waarom dat goed is voor je rakker.

Hondenvoeding zoals de natuur het bedoeld heeft

Het dieet van de hond lijkt veel op de voeding van de wolf en dat komt doordat ze gerelateerd zijn aan elkaar. Omdat de belangrijkste voedingsbron van de wolf vlees en vis is, hebben honden van nature ook veel behoefte aan dierlijke eiwitten. Daarom is het zo belangrijk dat jij je hond ook voldoende vlees geeft.

Hond in de natuur

In veel goedkopere hondenvoeding gebruiken ze weinig dierlijke eiwitten. Om dit te compenseren worden er diverse graansoorten in de hondenbrokken verwerkt. Dit hoeft natuurlijk niet slecht te zijn voor je viervoeter, want het geeft je hond de nodige energie. Wel zijn er een grote groep honden die moeite hebben om graansoorten goed te verteren. Ze krijgen bijvoorbeeld last van winderigheid of buikkrampen. Wij raden je daarom altijd aan om honden een maaltijd te geven die uit veel vlees bestaat en graanvrij is.

Betekent dit dat mijn hond alleen vlees nodig heeft?

Nee, als een hond alleen vlees zou eten, komt hij na verloop van tijd bepaalde voedingsstoffen tekort. Daarom wordt hondenvoeding met een hoog vleesgehalte aangevuld met groentes en fruit. De groentes en fruit zorgen voor de vezels, vitamines en mineralen die jouw hond ook nodig heeft.

Zijn er nog meer voordelen voor een hondendieet met veel vlees?

Hondenvoeding met een hoog vleesgehalte is dus goed voor de spijsvertering, maar er zijn nog meer voordelen:

  • Het ondersteunt het immuunsysteem van je hond
  • Hondenvoeding met vlees is voedzamer en lekkerder
  • Het zorgt voor een goede balans in de energievoorziening
  • Je hond krijgt natuurlijke koolhydraten en eiwitten binnen

Omdat wij het zelf zo belangrijk vinden dat honden de juiste voeding krijgen, bestaat al onze hondenvoeding uit minimaal 85% vlees. Zo weet je zeker dat je hond een lekkere en gezonde maaltijd binnenkrijgt. Wil jij je hond kennis laten maken met de producten van Orijen? Bekijk dan eens ons assortiment en ontdek welke hondenvoeding het beste bij je hond past.

Bekijk ons assortiment